tirsdag 22. januar 2008

Arna - en østkantbydel?

I dagens utgave av Bygdanytt kan vi lese at mange unge i Arna må ty til sosialhjelp. Mens det ellers i Bergen blir stadig færre, kan vi ikke finne noen nedgang øst for sentrum. Leder i NAV Arna, Arild Eliassen mener vi på mange måter er en "østkantbydel". Hva kan gjøres?

De fleste trives godt i Arna og bydelen scorer som regel høyt på undersøkelser i forhold til nettopp trivsel. Men det er utvilsomt bekymringsfullt at bydelen skiller seg ut fra resten av Bergen når det gjelder visse sosiale problemer. NAV forklarer dette blant annet med at boligprisene er noe lavere, noe som kan ha ført til at enkelte med dårlig råd har flyttet til Arna for å spare boutgifter. Og det er aldri negativt at folk velger å flytte hit. Men vi har utvilsomt flere ting som bør gjøres.

Arna står også stille når det gjelder befolkningstall, det netyr at noen trolig også flytter ut av bydelen. I motsetning til enkelte andre, mener KrF det er all grunn til å være optimistisk. De utfordringer vi har skal løses, ikke dveles med. Det første vi må gjøre er å få til en mer målrettet oppfølging av unge sosialhjelpsmottakere. Både når det gjelder å stille krav og være behjelpelig med løsninger. Kanskje kommunen skulle hatt et pilotprosjekt i Arna?

Det andre vi må gjøre er å styrke bydelen på et mer overordnet plan. Arnatunnelen må realiseres, Ytre-Arna rustes opp og ring veg øst må trafikksikres. I tillegg må vi nå sikre oss at bydelsstyret i Arna for nok innhold og makt slik at man kan ivareta nærdemokratiet og ombudsrollen.

Men mye viktigere enn dette, er å få slutt på enkeltes negativitet. Gi dem munnkurv! Er det noe Arna sliter med så er det alle som vil svartmale.

Les saken i Bygdanytt her!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hva med en tiltakspakke fra NAV?