fredag 31. oktober 2008

50 år med krangling

En av mine gode naboer kunne forleden fortelle meg at han flyttet til Arna på sekstitallet fordi Arnatunnelen nylig var lovet bygget. Nesten 50 år senere krangler fortsatt noen politikere. Mens KrF for lengst har bestemt seg, driver man nå et politisk spill på venstresiden for og nok en gang trenere dette viktige samferdselsprosjektet.

Vi har det meste. Rikt kulturliv, et godt og stort sentertilbud, egen bybane-trasee og en fantastisk natur. Men vi mangler et hull i fjellet. Skulle likt å se Fyllingsdalen uten Løvstakktunnelen, eller Åsane uten alle sine tunneler!

Det er ganske forunderlig at disse tunnelmotstanderne nylig har vært med å vedta en Jondalstunnel som skal ha års døgns trafikk(ÅDT) på 450 biler(!), mens Arnatunnelen som de ikke vil ha, vil få en ÅDT på 10.000 biler. Prosjektet er attpåtil bompengefinansiert! Jondasltunnelen som nesten ikke vil ha trafikk får med venstresidens støtte nesten 700 millioner NOK i offentlige bidrag!

Det er verken miljøvennlig, samfunnsøkonomisk eller demokratisk å stoppe Arnatunell prosjektet. Likevel sier Ap(Bygdanytt 24. Oktober), med kommunalråd Ruth Grung i spissen, at de vil sørge for at det ikke blir noen tunnel så lenge dagens regjering sitter. Vi trenger altså en ny regjering. En regjering som respekterer det lokale flertallet og som setter miljø og samfunnsøkonomi fremst i sine prioriteringer.

Jeg har ikke tenkt å vente 50 år.

Filip Rygg
Gruppeleder for KrF og arnabu

Ingen kommentarer: