onsdag 20. februar 2008

Svar til Marit Reinton

I Bygdanytt 19. februar kommenterer Marit Reinton ideen om å grave ned/bygge over Arna stasjon. Reinton har mange gode poenger som jeg er enig i, men også en del som må kommenteres. KrF deler ikke frykten for at private aktører skal ta over bydelsutviklingen. Gjennom god offentlig styring og gode arkitektkonkurranser vil allmennhetens interesser godt kunne ivaretas.

Forslaget om å få til byutvikling ved Arna stasjon er som flere har sagt svært krevende. Det er ikke sikkert det en gang er fysisk mulig, men det bør utredes. Og kanskje en kommunedelplan slik Reinton foreslår er riktig vei å gå. Det er absolutt interessant å knytte utredningen til en prosess rundt utviklingen av en mer helhetlig kommunedelplan.

Marit Reinton er bekymret for at det offentlige gir fra seg råderetten over området. I og med at kommunen er reguleringsmyndighet og at gjeldende areal er eid av Jernbaneverket(staten) så er det ingen grunn til at man skal gi fra seg styringen. Men det er klart at man må gi fra seg areal for at dette skal gå i hop økonomisk. Det som der er viktig er at man stiller krav til innhold og utforming, slik man gjør når prosjekter skal bygges andre steder, for eksempel i Bergen sentrum. Det skulle bare mangle.

Det er som Reinton skriver, alt for mange områder som er utviklet etter innfalsmetoden - stykke vis og delt, det må vi for all del unngå i Arna. Gjennom en større planprosess, gode arkitektkonkurranser og gjerne en offentlig styringsgruppe så kan vi unngå det Reinton her viser til.

For at dette skal være mulig så må pengesterke interesser være med, men kommunen må legge premissene.

Filip Rygg
Gruppeleder for KrF

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for en interessant blogg